Om oss

Ove Bergmans grävmaskiner ägs idag av Sten och Monika Bergman och har ca.10 anställda. Ove Bergmans grävmaskiner är ett familjeföretag med lång historia. Företaget är ett sammansvetsat gäng som ger stora möjligheter till kvalitativa och flexibla lösningar med hög servicegrad då kontoret finns hemma och mycket sällan är stängt. Här finns inga kontorstider.

Ove Bergmans grävmaskiner startades av Ove och Ing-Britt Bergman i början av 60-talet. I flera år arbetade Ove ensam på sin Ferguson. Ove såg bland annat till att de boende i Mellby på östra Öland fick vatten inkopplat. Ove var bland de första med slänstskopa fixade till vägarna runt Nybro. Han arbetade senare med anläggandet av Svampområdet på 70-talet. Den första anställda kom till Ove Bergmans grävmaskiner 1965.

När firman köptes av Sten (Oves son) och Monika 1997 fanns flera anställda som sett Oves son växa upp och nu axla ansvar och det rykte pappa arbetat upp. Det är inte utan stolthet vi idag kan konstatera att firman har medarbetare som är kvar sen Stens barndom och som haft sin första anställning hos Bergmans.

Mycket vatten har runnit under broarna, och vi arbetar ständigt målmedvetet med mottot ärlighet och kvalité. En stor del av arbetet inom firman är att trots att våra medarbetare i mångt och mycket arbetar på olika platser i hela Kalmar län försöka skapa och vidhålla den gemenskap som ger vid handen hög flexibilitet och serviceanda.